Etichete

duminică, 14 iunie 2015

Pedagogia in secolul 21

Recenzie curs IAC

   In cadrul cursului s-a vorbit despre evolutia "Pedagogiei in secolul 21"
 Voi incepe prin a specifica la ce face referire documentul UNESCO cu privire la competentele profesorilor din secolul 21. Acest document pune in balanta faptul ca, cadrele didactice nu trebuie sa detina doar competente in domeniul TIC, ci trebuie sa fie capabili sa le transmita elevilor. Consider ca unul dintre rolurile profesorului este de a ghida elevul in procesul de invatare, de a-i insufla aceasta dorinta, de a-l ajuta pe elev sa rezolve probleme concrete, sa dovedeasca creativitate in utilizarea TIC, pentru a se integra cu succes in societate si in campul muncii.


Sursa: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvsgYsSAFP5CB4kaJJtKhYdekUFaN1gYcpEDIYplULfWZTNSnVhPGP1BP9hz8zfmTYUREfNZ56xru98IslcKCOxLqiiLvl23P3lfloyi1ti9XVpYfztYQ0BFP6gOCEgBxKukkzhg3leHU/s1600/ccc.JPG

   Pedagogia in secolul 21 pune accentul pe un set de competente, pe care profesorul trebuie sa le detina, astfel incat sa reuseasca sa proiecteze activitati care sa-i tina ancorati pe elevi/studenti si care sa le starneasca acestora curiozitatea si creativitatea. Pentru aceasta, cadrele didactice au nevoie atat de cunostinte, cat si de abilitati in ceea ce priveste noile tehnologii, pentru a putea fi aplicate in activitatile instructiv-educative.
   Proiectul i-Curriculum face referire la faptul ca, aptitudinea fundamentala necesara in societatea contemporana cat si in viitor - abilitatea de a participa la procese de invatare continua, de a deprinde rapid cum se lucreaza, cum se critica in mod constructiv si cum se folosesc noile unelte digitale pe parcursul aparitiei acestora. Proiectul isi propune sa dezvolte aptitudini legate de alfabetizarea digitala, bazandu-se pe urmatoarele arii importante:
- schimbul si punerea in comun a informatiilor; comunicarea si colaborarea
- cercetarea: aflarea unor noi lucruri
- modelarea
- obiceiuri si atitudini legate de munca
   In concluzie, pot spune ca profesorii ar trebui sa adapteze activitatile in functie de nevoile actuale ale elevilor si ar trebui sa se tina seama si de dorintele si nevoile elevului in ceea ce priveste procesul instructiv-educativ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu